Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii? Ce a păţit un cuplu de oameni ai străzii dupa ce a fost invitat să locuiască în casa unui milionar

Autor: Ioana Matei Postat la 25 decembrie 2020 5977 afişări

Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii? Ce a păţit un cuplu de oameni ai străzii dupa ce a fost invitat să locuiască în casa unui milionar

După ce au trăit pe străzile Californiei timp de un deceniu, Greg şi Marie au primit o invitaţie greu de refuzat, potrivit unui material publicat de BBC.

Un om de afaceri care locuia în zona în care îşi petreceau ei timpul i-a întrebat dacă îşi doresc să fie găzduiţi în casa lui de patru milioane de dolari. Un an mai târziu, au dezvăluit ce s-a întâmplat după această mutare - iar experimentul este relevant pentru întreaga criză a oamenilor vagabonzi din Statele Unite.

Odată, când aşteptau autobuzul, au părut suspecţi unui vecin. El a sunat la Poliţie; ulterior poliţiştii veneau constant ca urmare a reclamaţiilor primite de la oamenii din acel cartier, frapaţi de imaginea celor doi. În cele din urmă, poliţiştii nu au mai venit, dar provocările legate de convieţuirea celor trei abia începeau.

„Drumul spre iad este pavat cu intenţii bune”, a declarat omul de afaceri în interviul acordat BBC, în contextul în care între cei trei au început să apară diferenţe de opinie.

Greg este fost agent de seecuritate, iar Marie este fost casier şi asistent certificat. Ei s-au mutat în casa omului de afaceri în februarie anul trecut.

„Inima lor este într-un loc bun, vor să ajute, vor să fie voluntari pentru alţi oameni care au nevoie de ajutor. Dar nu eşti plătit pentru asta - nu vrei să faci ceva pentru care eşti plătit?”, le spunea omul de afaceri.

Se pare că veniturile lor din asistenţă socială au scăzut cu aproximativ jumătate fiindcă Guvernul consideră că acum au o locuinţă - dacă ar avea locuri de muncă, veniturile lor din asistenţă socială ar fi scăzut şi mai mult. Din acest motiv, nu doresc să schimbe prea multe din situaţia lor actuală, motiv pentru care există diferenţe de opinie între ei şi cel care i-a găzduit. Totuşi, niciunul dintre ei nu vrea să renunţe la acest aranjament de locuit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
casa,
drum,
cuplu,
invitat,
milionar,
strada,
om de afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.