Guvernul din Italia impune carantina pentru 16 milioane de oameni în urma epidemiei de COVID-19

Autor: Anamaria Cadis Postat la 08 martie 2020 108 afişări

Guvernul din Italia impune carantina pentru 16 milioane de oameni în urma epidemiei de COVID-19

Prim-ministrul italian, Giuseppe Conte, a anunţat sâmbătă noaptea că se impune carantină pentru tot nordul Italiei. Astfel, cel puţin 16 milioane de persoane sunt acum blocate în regiunea Lombardia, scrie BBC News.

Italia, cea mai afectată ţară din Europa de noul coronavirus, a raportat sâmbătă o creştere accentuată a infecţiilor. Aceste cifre au determinat guvernul de la Roma să ia măsuri drastice şi să impună carantină pentru 15 regiuni din nordul ţării.

Noile măsuri, care se aplică şi în Milano, cel mai important centru economic al ţării, şi Veneţia, unul dintre oraşele cele mai vizitate de turiştii din toată lumea, vor dura până pe 3 aprilie.

Numărul deceselor din Italia a ajuns la 233, dintre care 36 doar în cursul zilei de sâmbătă. Tot sâmbătă au fost confirmate 1.247 de noi cazuri de infecţie în peninsulă, ducând numărul total al îmbolnăvirilor la 5.883.

„Vrem să asigurăm sănătatea cetăţenilor noştri. Înţelegem că aceste măsuri vor impune sacrificii, uneori mici şi, uneori, foarte mari. Dar acesta este un moment în care trebuie să ne asumăm această responsabilitate”, a declarat premierul Giuseppe Conte.

Începând de duminică, 8 martie, populaţia din nordul ţării nu va mai avea voie să părăsească zona şi aici se va permite accesul doar pentru situaţii de urgenţă.

Aceste măsuri se aplică inclusiv în oraşe importante precum Milano, Veneţia, Parma şi Modena, afectând un număr de aproximativ 16 milioane de oameni.

Premierul Conte a declarat că provinciile afectate sunt Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro şi Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso şi Veneţia.

Până acum, doar aproximativ 50.000 de persoane din nordul Italiei au fost afectate de măsurile de carantină.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
lombardia,
milano

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.