Guvernul chinez recunoaşte existenţa "satelor cancerului"

Postat la 22 februarie 2013 17 afişări

Ministerul chinez al Mediului a recunoscut existenţa "satelor cancerului", după mai mulţi ani de la apariţia unor informaţii cu privire la depăşirea numărul mediu de cazuri în anumite regiuni deosebit de poluate din ţară.

"Substanţe chimice toxice şi nocive au provocat numeroase situaţii de urgenţă cu privire la apă şi atmosferă, iar anumite locuri cuprind chiar "sate ale cancerului", recunoaşte ministerul într-un raport publicat săptămâna aceasta şi anexat planului cincinal 2011-2015.

Expresia "satele cancerului" nu a fost folosită până acum de autorităţi, care se confruntă uneori cu nemulţumirea locuitorilor faţă de degradarea mediului în care trăiesc de către deşeuri industriale, prezenţa unor substanţe toxice în apă sau un aer foarte încărcat cu particule fine.

Nivelul poluării a crescut puternic în China, odată cu industrializarea rapidă a ţării în ultimele trei decenii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
"satelor cancerului",
regiuni,
mediu
/actualitate/guvernul-chinez-recunoaste-existenta-satelor-cancerului-10588227
10588227
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.