GUVERNUL A DEMISIONAT - REACŢIILE liderilor PSD: „Să facem alegeri anticipate”. „Ponta a înţeles că puteau escalada manifestările”

Autor: Andreea Tobias, Marian Buga Postat la 04 noiembrie 2015 383 afişări

Reacţiile liderilor PSD după anunţul făcut miercuri de premierul Victor Ponta privind depunerea mandatului nu au întârziat să apară. Aceştia cataloghează gestul premierului drept unul de onoare şi vorbesc despre alegeri anticipate, dar şi despre numirea unui premier tot din PSD.

Liderul PSD Arad: Premierul a înţeles că puteau escalada manifestările din stradă

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, consideră că gestul premierului de a-şi depune mandatul "este unul de onoare" şi că Victor Ponta "a înţeles că puteau escalada manifestările din stradă", el afirmând că viitorul Guvern trebuie format tot în jurul PSD.

Deputatul Dorel Căprar, preşedintele judeţean al PSD Arad, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că depunerea mandatului de către premierul Victor Ponta "este un gest de onoare".

"Victor Ponta a înţeles că puteau escalada manifestările din stradă. Aşa cum a declarat, el luptă cu adversarii politici, nu cu oamenii", a adăugat Căprar.

Referitor la stabilirea viitorului Guvern, deputatul consideră că acesta trebuie format tot în jurul PSD.

"Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să accepte un premier al majorităţii parlamentare actuale, formate în jurul PSD", a spus Căprar.

Liderul PSD Cluj: Viaţa politică şi administrativă trebuie restartată, să facem alegeri anticipate

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, consideră că demisia lui Victor Ponta reprezintă un act de demnitate şi curaj şi crede că ar trebui să aibă loc "un restart" al vieţii politice şi administrative, proces care presupune alegeri anticipate.

Remus Lăpuşan a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că alegerile anticipate ar trebui să aibă loc pentru administraţiile locale, pentru Parlament şi preşedintele României.

"Demisia lui Victor Ponta a fost un gest de demnitate şi curaj şi cred că, dacă s-a ajuns aici, atunci este momentul unui restart de la zero în viaţa politică şi administrativă. Să stabilim principii şi valori pentru a continua mai departe, împreună cu societatea civilă. Cred că ne putem gândi la alegeri anticipate pentru primării, consilii judeţene, Parlament şi preşedintele României, dar şi la modificarea Constituţiei. Anarhia nu este o soluţie", a spus Lăpuşan.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că îşi depune mandatul şi că speră că demisia Guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă şi a adăugat că este nevoie de soluţii raţionale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PSD ARAD,
PONTA,
/actualitate/guvernul-a-demisionat-reactiile-liderilor-psd-sa-facem-alegeri-anticipate-ponta-a-inteles-ca-puteau-escalada-manifestarile-14873433
14873433
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.