Guvernatorul statului Florida a semnat legea care prevede noi măsuri de control al armelor

Autor: Teodora Marinescu Postat la 10 martie 2018 44 afişări

Guvernatorul statului Florida, Rick Scott, a semnat vineri legea care care implică impunerea unei perioade de trei zile de aşteptare pentru achiziţionarea unei arme de foc şi înarmarea unor membri ai personalului din sistemul public de învăţământ, relatează agenţia Reuters.

Legea a fost adoptată la trei săptămâni după ce Nikolas Cruz, un adolescent de 19 ani, a intrat înarmat în liceul Marjory Stoneman Douglas, din Parkland, Florida, omorând 14 elevi şi trei angajaţi ai instituţiei.

Masacrul din Parkland şi răspunsul oficialilor statului Florida ar putea reprezenta un moment decisiv în dezbaterea naţională privind cel de al doilea amendament al Constituţiei Statelor Unite.

"Ziua de astăzi ar trebui să fie un exemplu pentru întreaga ţară, că guvernul poate şi trebuie să reacţioneze rapid", a declarat Rick Scott înainte de a semna legea, fiind înconjurat de supraviţuitorii incidentului din Parkland şi de rudele acestora.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
FLORIDA,
ARME

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.