GTA 5 a vândut într-o zi cât cele mai mari cinci mall-uri din România într-un an

Autor: Alexandru Matei Postat la 20 septembrie 2013 323 afişări

Grand Theft Auto 5, unul dintre cele mai aşteptate jocuri din acest an, a depăşit toate recordurile din industria jocurilor cu vânzările generate în prima zi de la lansare.

GTA 5 a vândut într-o zi cât cele mai mari cinci mall-uri din România într-un an

Grand Theft Auto 5, unul dintre cele mai aşteptate jocuri din acest an, a înregistrat vânzări de 800 de milioane de dolari (600 mil. euro) la nivel mondial în prima zi de la lansare, depâşind recordurile anterioare din industria jocurilor, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Suma este echivalentă cu vânzările cumulate pe un an ale celor mai mari cinci mall-uri din România şi apropiate de vânzările anuale ale tuturor celor 24 de hipermarketuri Real de pe piaţa locală.

Venituri din vânzări de 800 de milioane de dolari înseamnă circa 13-14 milioane de copii vândute. “Titlul anterior din seria Grand Theft Auto a vândut sub 13 milioane de copii într-un an. GTA 5 a făcut acest lucru într-o zi”, a declarat Daniel Ernst, analist în cadrul Hudson Square Research.

Realizarea jocului a durat cinci ani, iar costurile de producţie s-au ridicat la 200-250 de milioane de dolari, conform estimărilor analiştilor.

Încasările GTA 5 le-au depăşit pe cele înregistrate anul trecut de jocul Call of Duty: Black Ops II, care a adus venituri de 500 de milioane de dolari în prima zi de la lansare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gta 5,
gta 5 romania,
mall
/actualitate/gta-5-a-vandut-intr-o-zi-cat-cele-mai-mari-cinci-mall-uri-din-romania-intr-un-an-11364459
11364459
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.