Grupul privat turc Acibadem face primul pas pe piaţa locală

Autor: Ioana David Postat la 14 martie 2013 55 afişări

Grupul privat de servicii medicale Acibadem din Turcia, care operează o reţea de 16 spitale generaliste şi 11 policlinici (ambulatorii), a avut anul trecut 1.000 de pacienţi din România, iar creşterea numărului de cereri i-a determinat să facă primul pas pe piaţa locală şi să deschidă în această primăvară o reprezentanţă.

Grupul privat turc Acibadem face primul pas pe piaţa locală

Grupul privat de servicii medicale Acibadem din Turcia, care operează o reţea de 16 spitale generaliste şi 11 policlinici (ambulatorii), a avut anul trecut 1.000 de pacienţi din România, iar creşterea numărului de cereri i-a determinat să facă primul pas pe piaţa locală şi să deschidă în această primăvară o reprezentanţă. „Am ajuns în momentul când am simţit nevoia să deschidem un punct local deoarece cererile pentru tratamente sofisticate au fost în mare creştere în ultima perioadă, dar şi pentru a dezvolta şi a consolida relaţiile deja existente“, a spus Anna Herkmen, director de dezvoltare departament relaţii internaţionale- Europa de Est al Acibadem. Ea a mai precizat că Acibadem este interesat de o investiţie în România, dar în momentul de faţă nu există un proiect concret. Cu cei 1.000 de pacienţi români, grupul din Turcia se află în faţa spitalul austriac AKH, unde în 2011 s-au tratat aproximativ 600 de români. Turcia şi Austria sunt principalele destinaţii externe pentru pacienţii români care caută tratament în străinătate, dar dacă în Austria sunt căutate serviciile de stat, la turci sectorul privat este extrem de bine dezvoltat. În cadrul Acibadem, cele mai accesate servicii de români sunt cele oncologice. Acibadem face parte din reţeaua internaţională International Healthcare Holdings (IHH), o investiţie a Khazanah (fondul de investiţii al guvernului din Malaiezia), Mitsu (unul dintre cele mai mari conglomerate din Japonia) şi a familiei Aydinlar din Turcia.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grupul-privat-turc-acibadem-face-primul-pas-pe-piata-locala-10667249
10667249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.