Grupul OTP vrea să se extindă în ţările în care sunt prezente bănci elene cu probleme precum România

Autor: Marius Oncu Postat la 14 august 2015 84 afişări

Grupul ungar OTP vrea să se extindă în ţările în care sunt prezente bănci elene cu probleme, precum Bulgaria, România şi Serbia, şi se aşteaptă ca în regiune să apară noi oportunităţi de achiziţie.

OTP Bank nu are în vedere, însă, şi extinderea operaţiunilor în Grecia, potrivit directorului general adjunct al grupului, Laszlo Bencsik, citat de portalul ungar Portfolio.

Grupul a raportat vineri rezultate financiare, urmate de o conferinţă de presă susţinută la Budapesta.

În România sunt active patru bănci elene, acestea cumulând aproximativ 12% din activele sistemului bancar. Astfel, Eurobank controlază Bancpost, National Bank of Greeece deţine Banca Românească, în timp ce Alpha Bank şi Piraeus Bank sunt prezente sub brand propriu.

Operaţiunile din România ale băncilor din Grecia sunt considerate a fi printre activele cele mai valoroase şi mai sigure ale acestora, având în vedere situaţia stabilă a subsidiarelor locale ale instituţiilor de credit elene şi perspectivele economice bune ale României.

Directorul general al OTP Bank România, Laszlo Diosi, a declarat în mai multe rânduri că instituţia de credit va lua în calcul noi achiziţii după finalizarea integrării Millennium Bank, preconizată a se încheia la finele acestui an.

OTP Bank România a finalizat, în luna ianuarie, achiziţia Millennium Bank România, de la Banco Comercial Português, printr-o tranzacţie în valoare de 39 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OTP,
ROMÂNIA,
BĂNCI
/actualitate/grupul-otp-vrea-sa-se-extinda-in-tarile-in-care-sunt-prezente-banci-elene-cu-probleme-precum-romania-14675944
14675944
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.