Grupul ING avertizează: Acapararea puterii de către USL, destul de serioasă pentru a afecta pe termen lung cursul

Autor: George Toader Postat la 05 iulie 2012 12 afişări

Cursul de schimb ignoră de obicei politica românească, însă de această dată acapararea puterii de către USL este destul de serioasă pentru a pune presiune o perioadă mai lungă asupra cursului euro-leu, potrivit grupului bancar ING, care vede o apropiere rapidă de cotaţia 4,55 lei/euro.

"Politica românească, de o agitaţie recunoscută, tinde să fie ignorată ca zgomot de fundal, dar de această dată acapararea puterii de către USL este destul de serioasă pentru a conduce la o slăbiciune cu durată mai lungă a cursului euro-leu", se arată într-o notă de cercetare a ING.

Guvernul a fost, din fericire, foarte atent să evite comparaţiile cu Ungaria şi divergenţele avute de premierul Viktor Orban cu instituţiile internaţionale, scriu analiştii ING. Mai mult, ţinta de deficit bugetar pare să fi fost atinsă în prima jumătate a anului, în timp ce premierul Victor Ponta promite demiterea tuturor minştrilor care nu reuşesc să atingă obiectivele stabilite cu FMI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Acaparare,
USL,
curs,
ING
/actualitate/grupul-ing-avertizeaza-acapararea-puterii-de-catre-usl-destul-de-serioasa-pentru-a-afecta-pe-termen-lung-cursul-9818891
9818891
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.