Gruparea formată din oameni fără adăpost de la Gara de Nord vindea cu până la 90 lei doza de droguri

Autor: Departamentul Social Postat la 08 august 2015 117 afişări

Gruparea condusă de Florin Hora, zis Brucee Lee, acuzat că a înfiinţat o reţea de trafic de droguri, formată din persoane fără adăpost, care stau în canalele din zona Gării de Nord, vindea cu sume cuprinse între 30 şi 65 lei metadonă şi cu până la 90 de lei etnobotanice, potrivit anchetatorilor.

Pentru a-i prinde pe membrii grupării au fost folosiţi colaboratori şi investigatori sub acoperire, care erau autorizaţi şi să achiziţioneze de la persoanele suspectate 500 grame heroină, 500 grame etnobotanice şi 500 comprimate metadonă.

Astfel, anchetatorii au reuşit să cumpere în special metadonă şi etnobotanice, atât în anul 2014 cât şi anul acesta, de la Florin Hora, zis Brucee Lee, sau de la apropiaţii acestuia. Poliţiştii sub acoperire sau colaboratorii acestora le-au dat membrilor grupării 30 de lei pentru un comprimat de metadonă, iar pentru două comprimate au plătit între 50 şi 65 de lei. Membrii reţelei vindeau plicul de etnobotanice cu până la 90 de lei.

“Inculpatul Hora Florin, după ce îl întreabă pe investigator ce vrea (”tu ce vrei mă, ceva bun?”), îi solicită coinculpatului Sima Mihai Adrian să îi dea investigatorului droguri (”descurcă-l pe băiatul ăsta!”)”, potrivit unei discuţii din 21 august 2014, între un poliţist sub acoperire şi Florin Hora.

Conform ordonanţei prin care s-a dispus reţinerea lui Hora şi a altor cinci persoane, investigatorii sub acoperire au cumpărat prin intermediari două doze de heroină cu câte 50 de lei de la o persoană cunoscută sub apelativul “Conte”.

"Din probatoriul administrat a rezultat că numitul Hora Florin a iniţiat şi organizat un grup infracţional recrutând persoane fără adăpost cărora le permite să locuiască într-o construcţie ridicată fără autorizaţii la adresa din municipul Bucureşti şi care vând droguri în beneficiul său. Astfel, aceştia primesc drogurile de la Hora Florin, caută şi găsesc cumpărători, iar după realizarea vânzărilor predau banii celui mai sus menţionat", au precizat procurorii în ordonanţa de reţinere a lui Hora.

Conform sursei citate, reţeaua coordonată de Florin Hora ar fi depozitat în construcţia ridicată fără autorizaţie importante cantităţi de droguri, iar acesta le-a permis mai multor persoane să consume stupefiante în acea locaţie.

Anchetatorii susţin că Florin Hora ar fi preluat afacerea cu droguri de la o altă persoană. Poliţiştii de la Crimă Organizată s-au sesizat, pe 11 iunie 2014, că un bărbat cunoscut sub apelativul "Cacai" şi mai multe persoane din anturajul său consumă heroină în zona Gării de Nord şi vând acest drog cu sume cuprinse între 60-70 lei doza şi 800 lei un gram.

"Ca urmare a realizării unor investigaţii şi verificări, s-a stabilit faptul că,ulterior sesizării în prezenta cauză, o altă persoană de sex bărbătesc, cunoscută sub apelativul ”Bruce Lee” ar fi preluat activitatea de distribuţie a heroinei în municipiul Bucureşti", susţin anchetatorii.

Florin Hora şi alţi cinci apropiaţi ai acestuia au fost arestaţi, pe 22 iulie, de Tribunalul Bucureşti, dar au contestat decizia. Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia inculpaţilor pe 28 iulie, hotărârea fiind definitivă.

În faţa judecătorilor Florin Hora a declarat că nu vinde şi nu cumpără droguri, ci consumă doar "aurolac".

Pe 21 iulie, poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT au făcut percheziţii în canalizarea care face legătura între Gara de Nord şi cartierul studenţesc Grozăveşti, precum şi la cinci adrese, între care şi o vilă care aparţine lui Florin Hora.

Potrivit anchetatorilor, la percheziţii s-au găsit zece săbii, 3.000 lei, 30 de tablouri posibil furate, zece grame de heroină, un laptop, două unităţi de PC, 11 televizore, două DVD-uri, două flexuri, două bormaşini şi două fierăstraie electrice.

Florin Hora este suspectat că a înfiinţat o grupare de trafic de heroină, metadonă şi ecstasy, formată exclusiv din persoane fără adăpost, care stau în canalele din zona Gării de Nord.

"Reţeaua de traficanţi, formată din 23 de persoane, avea un stil de viaţă parazitar şi acţiona preponderent în zona Gării de Nord şi a cartierului Grozăveşti, fiind condusă de un bărbat, de 41 ani, bănuit că a obţinut folose materiale însemnate din activitatea ilicită", arăta Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Hora ar fi stâns o avere considerabilă, care i-ar fi permis chiar să-şi construiasă o vilă, acesta preferând însă să stea în continuare în canal, pentru a-şi putea coordona oamenii.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au stabilit că şi unii dintre membrii grupării conduse de Florin Hora au o situaţie financiară bună, cu toate că locuiesc în canalizarea de la Gara de Nord. Aceştia şi-au amenajat în canal adevărate locuinţe de lux, cu canapele din piele şi televizoare de ultimă generaţie.

Într-o baracă amenajată de oamenii străzii, poliţiştii au descoperit şi o piscină improvizată, iar în canal s-a găsit un seif despre care se bănuieşte că era folosit pentru păstrarea bunurilor de valoare furate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DROGURI,
FLORIN HORA,
/actualitate/gruparea-formata-din-oameni-fara-adapost-de-la-gara-de-nord-vindea-cu-pana-la-90-lei-doza-de-droguri-14668723
14668723
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.