GREVA de la Lufthansa: Protestul piloţilor afectează 140.000 de pasageri

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 09 septembrie 2015 79 afişări

Greva de miercuri a piloţilor de la Lufthansa afectează 140.000 de pasageri, aproximativ 1000 de curse ale companiei fiind anulate, iar protestatarii au avertizat că vor avea loc noi acţiuni dacă membrii conducerii nu îşi vor îmbunătăţi oferta în negocierile de reducere a costurilor.

Reprezentanţii operatorului aerian au încercat să blocheze greva, a 13-a în ultimele 18 luni, cu un ordin temporar de supendare din partea justiţiei, care a decis însă că protestul sindicatului Vereinigung Cockpit este legal, relatează Reuters.

"Dacă nu vom primi o nouă ofertă din partea Lufthansa vom declanşa o nouă grevă", a declarat Markus Wahl, purtător de cuvânt al Vereinigung Cockpit, pe aeroportul din Frankfurt.

El a precizat că grevele pot fi declanşate oricând, dar sindicatul va anunţa protestul cu 24 de ore înainte.

Protestele piloţilor sunt legate de pensii, salarii şi planurile Lufthansa de a extinde operaţiunile low-cost. Ei cer conducerii grupului să oprească extinderea diviziei Eurowings, care are licenţă de operare în Austria.

Conducerea Lufthansa susţine că trebuie să reducă cheltuielile pentru a concura cu operatorii low-cost precum Ryanair, care ţintesc piaţa germană.

Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, a majorat miercuri estimările de profit pentru actualul an fiscal cu 25%, datorită traficului ridicat de pasageri din perioadă verii.

Asociaţia patronală germană BDA a avertizat că grevele de la Lufthansa afectează întreaga economie germană, obiectivele piloţilor fiind discutabile din punct de vedere legal.

În România, cinci zboruri de pe Aeroportul Otopeni dus-întors către Munchen şi Frankfurt au fost anulate miercuri dimineaţa din cauza grevei Lufthansa. De asemenea, patru curse au fost anulate pe ruta Timişoara-Munchen, dus-întors, iar pasagerii afectaţi vor fi redirecţionaţi către alte zboruri.

Protestul de miercuri al piloţilor companiei Lufthansa are loc în intervalul 00.01 - 23.59 (ora Germaniei).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LUFTHANSA,
GREVĂ,
/actualitate/greva-de-la-lufthansa-protestul-pilotilor-afecteaza-140-000-de-pasageri-14706105
14706105
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.