Grecia a primit 25 miliarde de euro pentru recapitalizarea băncilor de la fondul de urgenţă al zonei euro

Postat la 21 aprilie 2012 10 afişări

Grecia a primit prima tranşă, de 25 miliarde euro, jumătate din fondurile de 50 de miliarde de euro pe care le are alocate prin Facilitatea Europeană de Stabilitate Financiară pentru recapitalizarea băncilor, a declarat, vineri, premierul elen, Lucas Papademos.

Fondurile vor fi folosite pentru a compensa pierderile înregistrate de băncile elene din participarea la programul de reducere a îndatorării Greciei prin ştergerea parţială a datoriilor către deţinătorii privaţi de obligaţiuni ale statului elen, a spus Papademos într-o conferinţă despre IMM-uri, citat de cotidianul Kathimerini. Injecţia de capital este crucială pentru a asigura o funcţionare normală a sistemului bancar, a spus premierul. Recapitalizarea băncilor este o precondiţie pentru ca instituţiile de credit să se implice în "repornirea"economiei. Susţinerea mediului de afaceri după cinci ani de recesiune este "o prioritate" pentru Grecia, a adăugat el.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
guvern,
banci,
recapitalizare
/actualitate/grecia-a-primit-25-miliarde-de-euro-pentru-recapitalizarea-bancilor-de-la-fondul-de-urgenta-al-zonei-euro-9554750
9554750
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.