Grecia a înregistrat o scădere dramatică a turismului intern, din cauza crizei economice

Autor: Roxana Maciuca Postat la 23 iulie 2015 205 afişări

Turismul intern a înregistrat o scădere dramatică pe fondul crizei economice din Grecia, în condiţiile în care mulţi cetăţeni greci nu-şi mai permit să meargă în vacanţă.

Ca urmare a crizei economice din Grecia, numeroşi cetăţeni greci nu-şi mai permit să plece în vacanţă. De exemplu, numărul turiştilor care călătoresc cu feribotul a scăzut considerabil faţă de anul trecut, relatează Euronews în pagina electronică.

"Observând rutele noastre zilnice, în baza informaţiilor despre pasageri şi comparându-le cu cele de anul trecut, vedem că numărul pasagerilor din acest an a scăzut cu 40%", declară Giannis Kalavros, căpitan al vasului Evia Star care asigură transportul între Atena şi insula Evia.

Agenţiile de turism confirmă scăderea numărului de turişti.

"Consumatorii sunt speriaţi. Speriaţi şi îngroziţi. Trebuie să aleagă dacă merg în vacanţă sau dacă stau acasă şi economisesc bani. Ei au decis să rămână acasă. Mi-e teamă că va trebui să concediez din personal, din moment ce nu avem profituri în plin sezon de vară", a subliniat Lissandros Tsilidis, din partea Asociaţiei Elene a Agenţiilor de Voiaj.

"În acest an, nu vom mai pleca în vacanţă, dar am reuşit să punem ceva deoparte pentru copii, aşa că, cel puţin ei, se vor simţi bine", a declarat o femeie a cărei situaţie nu este deloc neobişnuită în această perioadă.

Reprezentanţii industriei turismului sunt de părere că cetăţenii greci au fost traumatizaţi în ultimii ani din cauza problemelor financiare.

Potrivit corespondentului Euronews în Atena, Symela Touchtidou, "în ultimii cinci ani, crizele economice au redus sezonul de vară la lunile iulie şi august. Acum că luna iulie a trecut, operatorii de turism speră să recupereze pierderile uriaşe cu ocazia Crăciunului".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
CRIZA,
TURISM
/actualitate/grecia-a-inregistrat-o-scadere-dramatica-a-turismului-intern-din-cauza-crizei-economice-14630400
14630400
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.