GlaxoSmithKline va plăti o amendă de aproape 500 de milioane de dolari, pentru acuzaţii de mită

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 19 septembrie 2014 48 afişări

Grupul farmaceutic GlaxoSmithKline (GSK) va plăti o amendă de 491,5 milioane de dolari, după ce o instanţă judecătorească din China a găsit vinovată subsidiara GSK pentru mituirea unor medici şi asociaţii medicale, cu scopul creşterii vânzărilor, informează MarketWatch.

Aceasta este cea mai mare amendă acordată vreodată unei companii în China, potrivit presei chineze.

GSK a explicat, într-o declaraţie de presă, că a colaborat cu autorităţile din China şi că a luat măsurile necesare pentru a îndrepta situaţia de la filiala locală.

"Activităţile ilegale ale subsidiarei GSK din China reprezintă, în mod clar, o încălcare a procedurilor după care se conduce grupul şi sunt total contrare valorilor şi standardelor pe care le aşteptăm de la angajaţii GSK", se arată în declaraţia companiei farmaceutice.

De asemenea, Mark Reilly, fostul şef al GSK China, precum şi alţi membri din conducerea subsidiarei au fost condamnaţi la închisoare între doi şi patru ani, potrivit agenţiei de presă de stat din China, Xinhua.

În iunie anul trecut, autorităţile chineze au început să cerceteze informaţii potrivit cărora GSK a dat bani agenţiilor locale de turism pentru a mitui medici în schimbul prescrierii medicamentelor companiei. Mai mulţi directori ai diviziei chineze a GSK au fost reţinuţi anul trecut, sub suspiciunea unor delicte economice în valoare de 3 miliarde de yuani (480 milioane dolari).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GLAXOSMITHKLINE,
MITĂ,
CHINA
/actualitate/glaxosmithkline-va-plati-o-amenda-de-aproape-500-de-milioane-de-dolari-pentru-acuzatii-de-mita-13303315
13303315
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.