François Hollande: Franţa nu plăteşte răscumpărări şi nu face schimburi de prizonieri

Autor: Gaidau Ion Postat la 19 septembrie 2014 43 afişări

Preşedintele francez, François Hollande, a afirmat joi, în cursul conferinţei de presă, că "Franţa nu plăteşte răscumpărări" şi nu face schimburi de prizonieri pentru a obţine eliberarea unor francezi ţinuţi ostatici în lume.

Această declaraţie intervine în contextul în care, potrivit presei americane, preşedintele Barack Obama şi-a exprimat recent iritarea, acuzând Franţa şi alte ţări că finanţează grupări extremiste prin plata unor răscumpărări. Preşedintele american ar fi iritat de atitudinea lui Hollande, care dă asigurări că Franţa nu plăteşte răscumpărări teroriştilor, deşi o face, potrivit lui.

Preşedintele francez a insistat din nou joi: "Vă amintesc regulile pe care mi le-am impus din 2012: Franţa nu plăteşte răscumpărări, Franţa nu mai face schimburi de prizonieri".

Şeful de stat francez a fost întrebat în legătură cu metodele folosite de Franţa pentru a obţine eliberarea unor ostatici, în contextul în care doi ostatici americani şi unul britanic au fost recent decapitaţi de răpitorii lor. În Statele Unite, aceste execuţii nu au determinat administraţia Obama să renunţe la principiul de a nu oferi bani pentru răscumpărarea ostaticilor.

Hollande a amintit că un francez, Serge Lazarevic, este în continuare reţinut "în Mali, sau în Sahel", iar un altul a murit, Philippe Verdon.

El a evocat ulterior soarta a patru jurnalişti francezi eliberaţi în aprilie după zece luni de detenţie în Siria. "Pentru jurnaliştii din Siria, (...) am făcut tot ce am putut şi am reuşim pentru că unele ţări ne-au ajutat, ne-au dat informaţii, dar este foarte dificil".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
OSTATICI,
LUPTE
/actualitate/fran-ois-hollande-franta-nu-plateste-rascumparari-si-nu-face-schimburi-de-prizonieri-13301693
13301693
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.