Gigantul care a concediat 100.000 de angajaţi şi motivul INCREDIBIL pentru care este dat în judecată în prezent

Autor: Mircea Nica, Ioana Matei Postat la 02 august 2019 392 afişări

Gigantul care a concediat 100.000 de angajaţi şi motivul INCREDIBIL pentru care este dat în judecată în prezent

International Business Machines Corp. (IBM) a concediat aproximativ 100.000 de angajaţi în ultimii ani în încercarea de a angaja mai mulţi mileniali, în scopul de a deveni o companie la fel de atractivă precum Amazon şi Google, a spus un fost vice-preşedinte într-o depoziţie, conform Bloomberg.

Compania de tehnologie se află în mijlocul mai multor procese în care este acuzată că a concediat angajaţii mai în vârstă, astfel că IBM are de aface cu procese civile în California, Pennsylvania şi Texas.

„Am reinventat IBM în ultimii 5 ani prin targetarea oportunităţilor cu o valoare mai mare pentru clienţii noştrii. Compania angajează 50.000 de angajaţi în fiecare an”, a spus IBM.

Compania IBM se zbate de aproximativ şapte ani cu o scădere a cifrei de afaceri. În ultimii ani, au avut loc concedieri de ordinul miilor, acestea vizând oameni din Statele Unite, Canada şi alte jurisdicţii cu salarii ridicate. Această măsură este o încercare de a reduce costurile şi a transforma forţa de muncă pentru a se putea adapta la noile tehnologii, acesta fiind o urmare a aderării întârziate la zona de cloud şi a revoluţiilor tehnologice. Astfel, numărul angasjaţilor IBM a scăzut la un minim istoric în şase ani, cu 350.600 de muncitori la sfârşitul anului 2018, aceasta însemnând o scădere cu 19% comparativ cu anul 2013.

Într-o depoziţie dintr-un caz de proces civil, Alan Wild, fost vicepreşedinte al resurselor umane din cadrul IBM a mărturisit că a fost nevoit să concedieze între 50.000 şi 100.000 de angajaţi în ultimii doi ani, conform unui document înaintat curţii din Texas.

În depoziţie a fost menţionat faptul că IBM şi-a dorit să arate generaţiei de mileniali că nu este o companie bătrână sau învechită, iar scopul acestei mişcări a fost de deveni la fel de atractivă ca şi companii precum Google, Alphabet şi Amazon.

ProPublica a publicat recent o investigaţie intensivă prin care a găsit că IBM a concediat aproximativ 20.000 de angajaţi din Statele Unite, cu vârsta de 40 de ani sau mai în vârstă în ultimii cinci ani.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.