Ghiţă cere Comisiei de control SRI să fie prezentat numărul politicienilor interceptaţi în campanii

Autor: Departamentul Politic Postat la 24 iunie 2015 70 afişări

Deputatul Sebastian Ghiţă a anunţat că va solicita Comisiei parlamentare de control SRI să fie prezentate date cu numărul politicienilor care au fost interceptaţi în campanii electorale şi anterior, arătând că se întreabă dacă aceste interceptări nu sunt folosite în favoarea unui candidat sau partid.

"Voi cere în Comisia SRI şi o să vedeţi câţi politicieni au fost ascultaţi pe perioadele campaniilor electorale şi premergătoare campaniilor electorale, cu mandate de siguranţă naţională şi ale procurorilor. O să vedeţi că aflăm numărul acestor policitieni interceptaţi şi o să ne dăm seama că rămân aceste interceptări cu anii şi sunt folosite când se doreşte", a spus Sebastian Ghiţă la postul B1 TV.

El a precizat că îşi bazează afirmaţia pe experienţa sa şi pe cunoştinţele pe care le deţine ca membru al Comisiei de control al Serviciului Român de Informaţii.

Ghiţă a adăugat că îşi pune întrebarea dacă aceste interceptări nu sunt folosite de procurori sau de ofiţeri de informaţii în favoarea unui candidat sau a unui partid.

Procurorii DNA Ploieşti au extins, miercuri, urmărirea penală faţă de Sebastian Ghiţă, pe care îl acuză de noi fapte penale, între care coruperea alegătorilor. Potrivit DNA, Sebastian Ghiţă ar fi conceput, iniţiat şi coordonat o activitate de corupere a alegătorilor din Republica Moldova, la alegerile prezidenţiale din anul 2014, pentru votarea lui Victor Ponta. "Suma remisă de inculpat pentru influenţarea opţiunilor electorale a fost în cuantum de 350.000 euro", notează DNA într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GHIŢĂ,
SRI,
/actualitate/ghita-cere-comisiei-de-control-sri-sa-fie-prezentat-numarul-politicienilor-interceptati-in-campanii-14498800
14498800
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.