Ghidul Michelin a acodat pentru prima dată stele unui restaurant vegan

Autor: Dorin Oancea Postat la 20 ianuarie 2021 108 afişări

Ghidul Michelin a acordat pentru prima dată una dintre râvnitele sale stele unui restaurant vegan francez, ONA, situat în localitatea Arès de lângă Bordeaux, relatează CNN.

Ghidul Michelin a acodat pentru prima dată stele unui restaurant vegan

ONA, care înseamnă Origine Non Animale sau Non-Animal Origin, a primit distincţia în cea mai nouă ediţie a ghidului culinar.

Restaurantul se numără printre cele 54 de restaurante care câştigă o primă stea în actualizarea din 2021. Michelin a spus că „o alegere cheie din selecţia 2021 este răspândirea continuă a diverselor stiluri de bucătărie în toată Franţa”.

Deschisă de bucătarul autodidact şi fost arheolog Claire Vallee, ONA se mândreşte cu un meniu cu şapte feluri la 59 de euro.

Vallee a deschis restaurantul în 2016, finanţat prin crowdfunding şi un credit bancar. Când a epuizat fondurile necesare finalizării lucrărilor, Vallee a apelat la 80 de voluntari prin intermediul reţelelor de socializare pentru a termina, în două luni.

Localurile vegane au devenit din ce în ce mai căutate în ultimii ani, alături de popularitatea în creştere rapidă a dietelor pe bază de plante.

Lanţul american Slutty Vegan s-a extins în timpul pandemiei şi o serie de reţele consacrate şi-au sporit ofertele vegane.

Ghidul Michelin lucrează pentru a rămâne relevant pe fondul unei perioade grele pentru industria ospitalităţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
estaurant,
stea michelin,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.