Ghici cine serveşte la cină: roboţi şi automate

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 29 februarie 2020 77 afişări

Cum clasicul automat cu chestii de ronţăit şi dulciuri nu e pe placul tuturor, au apărut soluţii care să satisfacă cerinţele omului modern, comod şi doritor de ceva bun.

Ghici cine serveşte la cină: roboţi şi automate

Soluţiile, scrie Wall Street Journal, sunt automatele de mâncare sănătoasă şi roboţii care prepară pe loc ceva de mâncare şi băuturi. Printre acestea se numără, cel puţin în SUA, Farmer’s Fridge sau Fresh Bowl, care au instalat automate cu mâncare sănătoasă în clădiri de birouri, spitale ori aeroporturi şi nu numai. Amândouă au o bucătărie centrală unde se prepară mâncarea, meniul fiind ales în funcţie de vânzări şi gândit astfel încât să nu rămână, pe cât posibil, produse de pe o zi pe alta. Fresh Bowl comercializează preparatele în recipiente de sticlă, pe care clientul le poate băga la loc în aparat după ce le-a consumat conţinutul, primind astfel reducere la următoarea achiziţie, iar Farmer’s Fridge anunţă clienţii printr-o aplicaţie unde pot găsi preparatul dorit dacă aparatul la care au încercat nu-l mai are.

Pe lângă automatele care oferă ceva gata preparat, au apărut şi roboţi specializaţi pe cafea, produse de panificaţie sau salate. Astfel, Truebird sau Briggo au instalat roboţi-cafegii, care prepară cafea de specialitate mai repede decât ar face-o angajaţii unei cafenele, iar Le Bread Xpress din San Francisco a pornit la drum cu roboţi-baghetari care între timp şi-au diversificat oferta învăţând să coacă şi croissante, tarte sau pizza. Pe lângă aceştia, mai există roboţii-salatieri Sally, lansaţi de firma Chowbotics, care sunt dotaţi cu recipiente cu diverse ingrediente, pe care le combină în salate la alegerea clientului, pe baza unui meniu. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.