Gheţea: Restructurarea sistemului bancar abia a început. În 2013 se va tăia cel puţin cât în acest an

Postat la 21 noiembrie 2012 15 afişări

Restructurarea sistemului bancar prin închideri de sucursale şi disponibilizare de personal este un proces aflat la început şi care va continua în 2013 într-un ritm cel puţin similar celui din acest an, a declarat miercuri preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea.

"Cred că abia a început restructurarea. Să nu uităm că sistemul bancar, dacă ne uităm la total, este neprofitabil sau are un profit foarte subţire. Ca atare trebuie găsite soluţii de eficientizarea, produse şi servicii noi, oferte tot mai insistente pentru produsele care nu reclamă implicarea funcţionarului de ghişeu (...) Reducerea de personal va continua (...) Am văzut anul ăsta că bănci mari au redus numărul de personal, bănci mici au închis unităţi, bănci mari au închis unităţi", a spus Gheţea la un seminar organizat de Alpha Bank, BNR şi ARB.

Şeful ARB a arătat că nu deţine date la zi privind reducerile de personal din sistem sau a numărului de sucursale închise, dar a arătat că procesul abia a început, iar în 2013 ritmul va fi cel puţin egal cu ceea ce s-a restructurat în acest an, dacă nu mult mai agresiv.

"Dacă vorbim de numărul de unităţi, eu cred că vom continua să fie reduse, pentru că nu se mai justifică menţinerea unora dintre ele, în special cele destinarte deservirii persoanelor fizice care doreau credite (...) Nu înseamnă că peste 2-3 ani, când va apărea cerere de credite, nu vom putea asista la o inversare a procesului", a explicat Gheţea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gheţea,
Restructurare,
banci
/actualitate/ghetea-restructurarea-sistemului-bancar-abia-a-inceput-in-2013-se-va-taia-cel-putin-cat-in-acest-an-10342324
10342324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.