LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

GFR a virat 20 milioane de euro într-un cont escrow, condiţie prealabilă pentru preluarea CFR Marfă

Postat la 04 octombrie 2013 24 afişări

Grup Feroviar Român (GFR) a virat joi 90,4 milioane de lei (aproximativ 20 milioane de euro) într-un cont escrow deschis la Banca Transilvania, suma reprezentând 10% din preţul de cumpărare a 51% din acţiunile CFR Marfă deţinute de stat, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii companiei.

GFR a virat 20 milioane de euro într-un cont escrow, condiţie prealabilă pentru preluarea CFR Marfă

 Alimentarea contului reprezintă o condiţie prealabilă pentru finalizarea privatizării, iar termenul pentru transferul celor 20 milioane de euro expira vineri, 4 octombrie.

Suma de 20 de milioane de euro provine de la un consorţiu format din Raiffeisen Bank, Banca Transilvania şi OTP, dar şi din surse proprii ale companiei, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate situaţiei.

În luna iunie, Grup Feroviar Român (GFR), deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni.

Contractul a fost semnat la începutul lunii septembrie, Gruia Stoica declarând atunci că banii vor fi plătiţi după ce Consiliul Concurenţei va emite o decizie privind această tranzacţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gfr-a-virat-20-milioane-de-euro-intr-un-cont-escrow-conditie-prealabila-pentru-preluarea-cfr-marfa-11453271
11453271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.