Germania îşi schimbă radical politica şi se pregăteşte să trimită armament greu în Ucraina

Autor: Ştefan Stan Postat la 21 aprilie 2022 339 afişări

Germania îşi schimbă radical politica şi se pregăteşte să trimită armament greu în Ucraina

Germania analizează ce întreţinere şi muniţie suplimentară va fi necesară pentru stocul său de vehicule blindate de luptă împotriva infanteriei Marder îmbătrânite, pentru ca Ucraina să le poată folosi, a declarat ministrul de externe Annalena Baerbock, scrie Reuters. 

În a doua zi a unui turneu în statele baltice, Baerbock a abordat criticile aliaţilor şi comentatorilor privind aparenta tergiversare a Germaniei în ceea ce priveşte livrarea armamentului de care Kievul spune că are nevoie pentru a respinge atacurile ruseşti. 

"Nu există tabuuri pentru noi în ceea ce priveşte vehiculele blindate şi alte tipuri de armament de care Ucraina are nevoie", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său estonian.

Anterior, ziarul Bild îl acuzase pe cancelarul Olaf Scholz că a blocat livrările de tancuri.

Mulţi analişti spun că Ucraina are nevoie urgentă de armament greu pentru a respinge invazia rusă, care s-a concentrat acum pe cucerirea terenului în estul regiunii Donbas.

În timp ce armamentul uşor şi tacticile Ucrainei au avut un oarecare succes în încetinirea avansului Rusiei, oprirea şi inversarea acestei incursiuni va avea nevoie de armament greu pe câmpul de luptă, precum tancuri şi obuziere, spun ei.

Rusia îşi numeşte incursiunea o "operaţiune militară specială" pentru a demilitariza şi "denazifica" Ucraina. Kievul şi aliaţii săi occidentali resping acest lucru ca fiind un pretext fals pentru un război ilegal de agresiune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
armament,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.