Germania este optimistă după numirea noului ministru grec de Finanţe

Autor: Ioana Bojan Postat la 07 iulie 2015 117 afişări

Comisarul european german, Guenther Oettinger, s-a declarat optimist marţi că numirea unui nou ministru grec de Finanţe, Euclid Tsakalotos, şi sprijinul partidelor de opoziţie pentru premierul Alexis Tsipras ar putea facilita negocierile dintre Atena şi creditorii săi europeni, relatează AP.

Ministrul de Finanţe al lui Tsipras, Yanis Varoufakis, a demisionat luni şi a fost înlocuit cu Euclid Tsakalotos. În plus, trei partide de opoziţie i-au oferit sprijinul lor lui Tsipras în negocierile cu creditorii internaţionali.

Comisarul european german, Guenther Oettinger, a declarat marţi pentru postul de radio Deutschlandfunk că Tsakalotos "nu are aceeaşi atitudine ca predecesorul său". "El cunoaşte cifrele, faptele, ştie propunerile noastre de reforme şi ştie că suntem flexibili", a precizat Oettinger.

Oficialii germani insistă că, deşi alegătorii greci au respins noile măsuri de austeritate prin referendumul de duminică, Grecia trebuie să accepte condiţii pentru un nou program de ajutor.

De altfel, liderii Germaniei şi Franţei au cerut luni Greciei să redacteze urgent propuneri de reformă pentru a preveni ieşirea statului elen din zona euro, lăsând astfel uşa deschisă negocierilor.

Premierul grec Alexis Tsipras merge marţi la Bruxelles pentru a negocia un acord cu liderii europeni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
GRECIA,
MINISTRU
/actualitate/germania-este-optimista-dupa-numirea-noului-ministru-grec-de-finante-14555988
14555988
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.