Gerea către PNL: Când încercaţi să daţi cu pietre, uitaţi-vă în oglindă. Orban: Numai tupeu, înjurături

Autor: Alina Novaceanu Postat la 07 aprilie 2015 32 afişări

Ministrul Energiei Andrei Gerea a criticat, marţi, în plen, moţiunea simplă PNL privind mineritul, spunându-le semnatarilor: "Când încercaţi să daţi cu pietre, mai bine vă uitaţi în oglindă', Ludovic Orban replicându-i că niciun ministru nu şi-a permis să trateze Parlamentul, "cu tupeu, înjurături".

"Spiritul vechiului PDL nu a apus. Prefăcătoria, demgogia domină, în loc de o poziţionare care să ducă la ceva bun în politic. Acest mod de a face politică nu duce decât la o zonă înfundată. Ce răspuns credeţi că aş putea să vă dau, când aţi depus o moţiune la trei luni de la preluarea mandatului? Pot eu să o iau în serios? Cum puteţi fi luaţi în serios când încercaţi să atacaţi prezentul, referindu-vă la trecut, la mandatul altor miniştri, pe care nu i-aţi deranjat nici măcar cu o întrebare privind soarta mineritului?", le-a spus Gerea liberalilor.

La vociferările din sala de plen, Gerea a făcut apel la preşedintele de şedinţă să-i calmeze pe liberali: "Puteţi să-i calmaţi pe domnii portocalii? Cred că ar trebui să vă vedeţi puţin lungul nasului şi să vedeţi rolul acestei instituţii".

El a mai spus că nu găseşte rostul acestei moţiuni şi s-a adresat liberalilor, menţionându-l pe Ludovic Orban: "Pe ce lume trăiţi?"

"Încerc să găsesc rostul acestei moţiunii şi nici măcar iniţiatorii nu o văd. De ce nu pomeniţi de Videanu, Manţog, aveţi cumva probleme cu memoria? Încerc să găsesc aspecte din moţiune în care să pot să vă dau un răspuns.(...). Pe ce lume trăiţi? Domnule Orban, nu puteţi să vă infomaţi, să citiţi ziarele să vedeţi activitatea acestui minister", a afirmat Gerea.

"Este o încercare de moţiune. Vă invităm să vă aplecaţi mai cu seriozitate în acest domeniu. Soluţii nu se găsesc în programul dumneavoastră de guvernare. Nu am găsit decât 9 rânduri. Când încercaţi să daţi cu pietre mai bine vă uitaţi în oglindă", a adăugat Gerea.

În replică, liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban i-a cerut lui Gerea să-şi ceară scuze pentru modul în care s-a adresat opoziţiei, arătând că niciun ministru nu şi-a permis să trateze astfel Parlamentul, "cu tupeu, neobrăzare şi înjurături".

"Nu trebuie să certaţi opoziţia, să veniţi să-i înjuraţi pe parlamentarii care depun o moţiune. Trebuie să guvernaţi. Nu am primit nici măcar un răspuns la moţiune (...) Am întâlnit numai tupeu, neobrăzare, înjurături. Niciun ministru nu şi-a permis să trateze astfel un Parlament. Vă rog să vă cereţi scuze", a spus Orban.

Deputatul PNL Lucian Bode a spus că Andrei Gerea a avut o atitudine de "totală lipsă de bun simţ". "Domnul Gerea a avut o atitudine de total lipsă de bun simţ faţă de această instituţie. Vă cerem scuze că v-am deranjat după trei luni, nici după trei ani nu dădeaţi un răspuns adecvat. Nu aţi prezentat nicio cifră", a mai spus Bode.

În textul moţiunii PNL se arată "situaţia dezastruoasă" în care se găseşte mineritul, cele mai afectate fiind complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara.

"Cele mai afectate sunt complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara, care împreună asigură aproape 30% din producţia de energie la nivelul ţării. PNL cere Guvernului condus de Victor Ponta şi Ministerului Economiei condus de Andrei Gerea să oprească jaful de la aceste companii şi să elimine influenţele politice", se arată în moţiunea simplă.

Liberalii cer şi “implementarea OUG 109/2011 privind guvernanţa corporatistă, în spiritul şi litera acesteia, pentru a da o şansă reală relansării celor două companii de stat, elaborarea Strategiei Energetice Naţionale, printr-un dialog cu actorii implicaţi, care să răspundă nevoilor interne şi, mai departe, provocărilor şi cerinţelor Uniunii Europene, măsuri concrete pentru eliminarea clientelismului politic care macină sistemul din interior şi îl vulnerabilizează în condiţiile în care ţara noastră ar trebui să identifice soluţii urgente pentru consolidarea sistemului energetic naţional în contextul regional extrem de fragil".

Votul la moţiune va fi dat în şedinţa de miercuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CAMERĂ,
MOŢIUNE,
/actualitate/gerea-catre-pnl-cand-incercati-sa-dati-cu-pietre-uitati-va-in-oglinda-orban-numai-tupeu-injuraturi-14111728
14111728
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.