Gazprombank a angajat doi foşti senatori americani pentru a face lobby împotriva sancţiunilor SUA

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 03 septembrie 2014 36 afişări

A treia mare bancă din Rusia, Gazprombank, a încheiat o înţelegere cu foştii senatori americani Trent Lott şi John Breaux, prin care aceştia vor conduce activităţi de lobby împotriva sancţiunilor impuse de către Statele Unite Rusiei, în special în domeniul bancar, informează Ria Novosti.

Gazprombank a fost inclusă pe lista sancţiunilor impuse Rusiei de către SUA în 16 iulie, pe fondul anexării Peninsulei Crimeea de către Moscova şi a conflictului din estul Ucrainei.

Acordul dintre a treia mare bancă din Rusia şi cei doi foşti senatori americani prevede ca acţiunile de lobby să se concentreze asupra "legilor şi reglementărilor care vizează băncile, inclusiv sancţiunile aplicate în prezent."

Cei doi foşti senatori au înfiinţat o firmă de lobby, Breaux-Lott Leadership Group, în 2008. Ulterior, compania a fost cumpărată de o firmă importantă din domeniu, în prezent fiind parte a grupului Squire Patton Boggs, una dintre cele 25 cele mai mari firme de avocatură din lume.

Lott este un fost senator republican din Mississippi, el fiind ales în Senatul SUA în 1988. El a deţinut această funcţie până în 2007.

De asemenea, Breaux a fost senator al Partidului Democrat din SUA pentru o perioadă de 18 ani, între 1987 şi 2005. De-a lungul mandatelor sale, a fost membru în diverse Comitete ale Senatului, pe domenii ca transporturile, finanţele sau comerţul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SUA,
LOBBY
/actualitate/gazprombank-a-angajat-doi-fosti-senatori-americani-pentru-a-face-lobby-impotriva-sanctiunilor-sua-13195446
13195446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.