GALERIE FOTO: Cum se distreaza turistii in Venetia

Postat la 16 februarie 2010 11 afişări

Carnavalul si Ziua Indragostitilor au adus un milion de turisti insulei din Adriatica, intrecand orice fel de asteptari. Mastile si buna dispozitie au fost la tot pasul.

In ciuda crizei economice, sute de mii de oameni s-au inghesuit in orasul italienesc pentru sarbatoarea veche de cateva secole. In cele zece zile de petrecere care se incheie astazi, autoritatile locale au pregatit numeroase puncte de atractie pentru turisti, de la concerte in strada, pana la piese de teatru sau parade ale costumelor.

In perioada 6-16 februarie, cei ajunsi la Venetia s-au putut bucura de miile de costume care mai de care mai inedite ce se intrezareau la tot pasul. Mastile sunt o traditie a celui mai cunoscut festival din lume, datand din secolul al 13-lea. Atunci, rolul lor era sa ascunda statutul social al locuitorilor si sa reduca diferentele dintre bogati si saraci pe durata postului Pastelui. Anul acesta, pentru primul loc s-au luptat deoportiva broaste, pisici, ingeri si chiar si o bucatarie. Totusi, ca urmare a defilarii din piata San Marco, juriul a decis ca marele premiu sa mearga inspre un grup de cetateni germani care plecasera intr-o calatorie pe urmele lui Marco Polo si a locurilor descoperite de explorator.

Peste toate acestea, vremea insorita din primele zile a jucat atat in favoarea autoritatilor, care au reusit sa-si mentina traditia de buni organizatori, cat si a turistilor care au uitat nu doar de umbrele, cat si de problemele economice sau cele ce le-au lasat acasa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Venetia,
carnaval,
eveniment,
turisti,
vizitatori,
masti
/actualitate/galerie-foto-cum-se-distreaza-turistii-in-venetia-5527075
5527075
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.