Gabriela Firea vrea să facă din Bucureşti o "Capitală inteligentă"

Postat la 14 septembrie 2017 508 afişări

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunţat că există un proiect prin care cetăţenii vor avea acces mai uşor la serviciile publice, printre măsuri fiind sistemul automat de plată pentru parcări şi tichete RATB. Implementarea conceptului "Smart City" se află în etapa încheierii unor acorduri.

Gabriela Firea vrea să facă din Bucureşti o "Capitală inteligentă"

"Chiar dacă nu am vorbit mult despre acest proiect, am lucrat intens pentru a putea fi în măsură să vă anunţăm detalii în scurt timp. Mă refer la etapele premergătoare pentru încheierea unor acorduri esenţiale astfel încât Bucureşti să devină un oraş smart. Vorbesc despre conceptul "Smart City". E momentul ca şi despre Bucureşti să se vorbească ca despre un oraş smart. (...) Fie că e vorba de o problemă care e extrem de dificilă - a traficului infernal -soluţiile smart pentru managementul traficului vor fi incluse în acest concept", a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei susţine că vor fi soluţii smart pentru pază şi supraveghere în unităţile şcolare, dar şi în spitale.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.