Funeriu vrea ca elevii sa cante imnul national al Romaniei o data pe saptamana

Postat la 08 septembrie 2011 14 afişări

Ministrul Educatiei doreste ca elevii sa intoneze imnul national, in institutiile de invatamant, o data pe saptamana.

Funeriu spune ca o astfel de masura ar fi binevenita, intrucat elevii ar constientiza mai mult importanta imnului national . "Eu cred ca ar fi binevenit deoarece am avea un alt simt al patriotismului. Dar nu vreau sa iau o decizie pripita. Sa vedem ce impact ar putea avea. Sa ne aducem aminte ca in comunism trebuia sa cantam imnul tot timpul si se demonetiza", a spus Funeriu.

Daniel Funeriu spune ca va dezbate aceasta propunere in cadrul Ministerului Educatiei.

"Am cerut Institutului de Stiinte ale Educatiei, am facut o adresa prin care am cerut sa-mi prezinte o situatie comparativa, care este situatia in diferite tari ale Uniunii Europene si daca o astfel de masura nu ar fi binevenita o data pe saptamana, la inceputul saptamanii sa fie intonat imnul in fiecare clasa. Eu inclin sa cred ca n-ar fi o idee rea", a declarat ministrul Funeriu, in cadrul unei emisiuni TV.

Cititi mai multe pe www.apropo.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Funeriu,
Ministrul Educatiei,
imn
/actualitate/funeriu-vrea-ca-elevii-sa-cante-imnul-national-al-romaniei-o-data-pe-saptamana-8713247
8713247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.