Franţa este pregătită să interzică petrolul rusesc, declară ministrul francez de finanţe

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 aprilie 2022 27 afişări

Franţa este pregătită să interzică petrolul rusesc, declară ministrul francez de finanţe

Franţa este pregătită să interzică petrolul rusesc, a declarat vineri ministrul francez de finanţe Bruno Le Maire la CNN.

Le Maire a calificat atacul asupra unei gări din Kramatorsk, soldat cu cel puţin 50 de morţi, drept "un masacru" şi a declarat că cei responsabili trebuie "identificaţi, urmăriţi şi eventual condamnaţi pentru aceste crime".

Franţa nu vrea să aştepte, iar o interdicţie asupra petrolului ar schimba jocul, a spus Le Maire, dar a adăugat că este nevoie de unitate europeană pentru a pune în aplicare sancţiuni mai stricte în domeniul energiei.

"În ceea ce priveşte Franţa, suntem pregătiţi să mergem mai departe şi să decidem o interdicţie asupra petrolului şi sunt profund convins că următorii paşi şi următoarele discuţii se vor concentra pe această chestiune a interzicerii petrolului rusesc", a spus el.

Le Maire a subliniat totuşi că sancţiunile actuale convenite de UE sunt foarte eficiente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franţa,
rusia,
petrol

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.