Franţa are propriul sistem secret de interceptare a comunicaţiilor: "Toate comunicaţiile cetăţenilor sunt interceptate"

Postat la 04 iulie 2013 57 afişări

Franţa are propriul sistem de interceptare a comunicaţiilor electronice, fiind gestionat, la limita legii, de Direcţia Generală pentru Securitatea Externă (DGSE), arată o anchetă jurnalistică realizată de publicaţia Le Monde, pe fondul scandalului interceptărilor practicate de serviciile din SUA.

Franţa are propriul sistem secret de interceptare a comunicaţiilor: "Toate comunicaţiile cetăţenilor sunt interceptate"

 Potrivit ziarului Le Monde, DGSE colectează în mod sistematic semnalele electromagnetice emise de calculatoarele şi de telefoanele mobile din Franţa, precum şi fluxurile de date spre şi dinspre străinătate.

"Practic, toate comunicaţiile cetăţenilor francezi sunt interceptate. Politicienii cunosc această situaţie, dar secretul este regula: acest Big Brother francez este clandestin. Scapă oricărui control", scrie Le Monde.

Conform anchetei, DGSE interceptează, în principiu, "metadate" - mai precis parametrii comunicaţiilor, nu conţinutul acestora. Obiectivul este de a monitoriza sursa mesajelor şi destinatarul, pentru a reconstitui legăturile între eventualii suspecţi şi a depista "celule" teroriste.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/franta-are-propriul-sistem-secret-de-interceptare-a-comunicatiilor-toate-comunicatiile-cetatenilor-sunt-interceptate-11086019
11086019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.