Franks: E bine ca exista redresare, dar e nevoie de o crestere sustinuta, resimtita si de populatie

Postat la 22 iulie 2011 44 afişări

Seful delegatiei FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, a afirmat, joi, ca este bine ca Romania isi mentine redresarea economica, mentionand insa ca se simte nevoia unei cresteri economice sustinute, care sa se regaseasca si in puterea de cumparare a populatiei.

Franks a afirmat, in timpul unei intalniri cu presedintele Senatului, Mircea Geoana, ca primordiale pentru Romania sunt mentinerea riscurilor la un nivel cat mai scazut si continuarea reformelor si a redresarii economice. "E placut sa vezi ca exista redresare economica, dar vrem si altceva. Vrem o crestere economica sustinuta, pentru ca numai cu o crestere care sa fie resimtita si de populatie bunastarea va creste semnificativ. Nu are niciun rost sa ai crestere economica daca ea nu este resimtita de catre populatie", a spus seful FMI. Oficialul Fondului s-a aratat increzator asupra perspectivei economice in Europa, subliniind insa ca exista unele economii, precum cea a SUA si a unor tari din Europa, care prezinta un potential risc de afectare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
economie,
acord,
criza,
masuri
/actualitate/franks-e-bine-ca-exista-redresare-dar-e-nevoie-de-o-crestere-sustinuta-resimtita-si-de-populatie-8514283
8514283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.