Fotografii care spun mai mult decât pot cuvintele - GALERIE FOTO

Autor: Ioana Matei Postat la 10 decembrie 2012 52 afişări

Imaginea cu un vultur care urmăreşte o fetiţă leşinată de foame în Sudan a rămas în memoria multora drept una dintre cele mai controversate fotografii din istoria fotojurnalismului şi i-a adus fotografului Kevin Carter un premiu Pulitzer în anul 1994.

Cazul a devenit celebru pentru alegerea lui Carter de a nu se implica în salvarea fetiţei şi de a-şi păstra statutul de observator, un principiu fundamental în jurnalism. Nici el şi nici publicaţia New York Times, cea care a publicat fotografia în anul 1993 nu ştiu ce s-a întâmplat cu fetiţa din fotografie, Carter plecând imediat după ce a făcut poza. După câteva luni, el s-a sinucis.

Acesta este doar un exemplu din multiplele cazuri de fotografii controversate, în care fotografii aleg să se dedice profesiei, în defavoarea umanităţii am putea spune. Dramatică, controversată, emoţionantă - fotografia de presă a evoluat de-a lungul timpului ajungând uneori chiar şi la stadiul de manie. Anul 2012 conţine de asemenea câteva astfel de poze, pe care le puteţi găsi urmărind retrospectivele foto din presa internaţională. Am ales câteva dintre acestea pentru dvs:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fotografi,
2012,
cuvinte
/actualitate/fotografii-care-spun-mai-mult-decat-pot-cuvintele-galerie-foto-10381380
10381380
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.