Fostul procuror Tomiţă Neagu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Autor: Otilia Ciocan Postat la 05 iunie 2015 176 afişări

Fost prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu,Tomiţă Neagu, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru că a primit un teren drept mită în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare ale primarului din Jilava, Adrian Mladin.

Din pedeapsa aplicată fostului magistrat va fi scăzută perioada de 10 luni în care a fost arestat prevenitv.

În acelaşi caz a fost condamnat şi ofiţerul specialist din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, procurorul Dumitru Vlad, care lucra la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la data comiterii faptelor, el primind o pedeapsă de trei ani de închisoare.

De asemenea, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-au condamnat şi pe avocatul Adrian Richartt Zamfirachi, de la Baroul Bucureşti, suspendat din funcţie, la o pedeapsă de doi ani, iar pe Ovidiu Szasz la trei ani de închisoare.

Magistraţii instanţei supreme au decis achitarea soţiei lui Neagu, Olimpia Neagu.

Decizia ICCJ este definitivă.

Potrivit DNA, în perioada 2009-2010, în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, Tomiţă Neagu, cu complicitatea soţiei, a avocatului Zamfirachi şi a lui Szasz, a pretins, a primit şi a acceptat, de la o persoană denunţătoare (primarul Adrian Mladin - n.r.), cu titlu de mită, mai multe bunuri pentru a fi soluţionate dosarele penale, aflate în lucru pe rolul unităţii de parchet pe care o conducea, în care denunţătorul era cercetat în calitate de primar sau dosare constituite ca urmare a sesizărilor formulate de denunţător.

Astfel, potrivit procurorilor, Tomiţă Neagu şi soţia sa Neagu Olimpia au primit un teren intravilan de 1.000 de o mie de metri pătraţi, un sejur de aproape 3.300 de euro la Beverly Hills şi un televizor de 8.300 de lei.

Un alt teren, învecinat cu cel primit de soţii Neagu şi cu aceeaşi suprafaţă, a revenit avocatului Zamfirachi, a mai precizat DNA.

Şi procurorul Dumitru Vlad a acceptat de la primarul Mladin un teren, tot de 1.000 de metri pătraţi, situat lângă primele două, acesta fiindu-i oferit, potrivit DNA, pentru a soluţiona, în mod favorabil edilului, un dosar penal constituit ca urmare a unei plângeri formulate de acesta. Pentru a disimula adevărata provenienţă a acestui terenului, plătit în realitate de denunţător, procurorul s-a folosit de o persoană interpusă, mai precis de mama sa, Vlad (Rădulescu) Niculina, care a semnat contractul de vânzare-cumpărare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TOMIŢĂ NEAGU,
CONDAMNARE,
/actualitate/fostul-procuror-tomita-neagu-condamnat-la-cinci-ani-de-inchisoare-cu-executare-14408615
14408615
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.