Fostul procuror Nelu Carpen, condamnat pentru corupţie, extrădat din Marea Britanie

Autor: Andrei Dumitrescu Postat la 05 noiembrie 2015 76 afişări

Fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Nelu Carpen, a fost extrădat, joi, din Marea Britanie, acesta fiind urmărit internaţional din iunie 2014, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Braşov, potrivit unor surse din Poliţie.

"În urma cooperării poliţieneşti internaţionale între Poliţia Română şi autorităţile judiciare din Franţa şi Marea Britanie, a fost extrădat un bărbat, de 40 de ani, condamnat de Curtea de Apel Braşov, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, favorizarea infractorului, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi fals material în înscrisuri ofociale", a anunţat Poliţia Română.

Potrivit anchetatorilor, fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov la executarea unei pedepse de şase ani de închisoare pentru comiterea a 21 de infracţiuni de luare de mită, favorizarea infractorului, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi fals material în înscrisuri ofociale.

Curtea de Apel Braşov a reţinut că, în perioada 2009-2010, Carpen a comis mai multe fapte de corupţie, în mod direct sau prin intermediul altor persoane.

La data de 18 iunie 2014, Biroul Naţional Interpol Bucureşti a dispus urmărirea internaţională în vederea arestării a persoanei condamnate, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Curtea de Apel Braşov.

În urma cooperării poliţieneşti internaţionale între Poliţia Română şi autorităţile şi ataşaţii de afaceri interne din Franţa şi Marea Britanie, beneficiind de sprijinul S.R.I., la data de 30 octombrie 2014, bărbatul a fost arestat provizoriu în Marea Britanie.

După audirea de către magistraţii britanici şi după epuizarea tuturor căilor de atac împotriva deciziei de predare din Marea Britanie către România, la data de 29 octombrie, autorităţile judicare britanice au aprobat predarea fostului procuror.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CARPEN,
EXTRĂDARE,
PROCUROR
/actualitate/fostul-procuror-nelu-carpen-condamnat-pentru-coruptie-extradat-din-marea-britanie-14875682
14875682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.