Fostul preşedinte sud-african Jacob Zuma este urmărit penal pentru fapte de corupţie

Postat la 16 martie 2018 41 afişări

Fostul preşedinte sud-african Jacob Zuma este urmărit penal pentru fapte de corupţie în legătură cu încheierea unui contract pentru armament în valoare de 2,5 milioane de dolari, a anunţat vineri procurorul şef al ţării, Shaun Abrahams, relatează site-ul BBC News.

Fostul preşedinte sud-african Jacob Zuma este urmărit penal pentru fapte de corupţie

Printre cele 16 capete de acuzare formulate se regăsesc infracţiuni de fraudă, spălare de bani, înşelătorie şi luare de mită. Contractul vizat, pentru achiziţie de armament, a fost semnat la finele anilor '90, înainte ca Zuma să devină preşedinte.

Jacob Zuma a respins acuzaţiile şi a caracterizat acţiunea procurorilor drept un "comportament iraţional", bazat pe mai multe materiale de presă.

"După analizarea acestui caz, am stabilit că sunt circumstanţe rezonabile pentru urmărirea penală a domnului Zuma, în baza acuzaţiilor menţionate în cerere", a spus Shaun Abrahams.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.