Fosta directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" a luat bani de la elevi şi a intervenit să fie o comisie care să permită fraude la bac

Postat la 02 iulie 2013 60 afişări

Fosta directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" Costica Vărzaru a luat bani de la elevi înscrişi la bacalaureat, intervenind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori "permisivi" şi o comisie care să poată fi influenţată în fraudarea examenului, potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti (PTB).

Fosta directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" a luat bani de la elevi şi a intervenit să fie o comisie care să permită fraude la bac

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a fostei directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală Costica Vărzaru, cercetată pentru trafic de influenţă.

Procurorii au stabilit că, în perioada mai-iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu" din Bucureşti, Costica Vărzaru a pretins şi a primit sume de bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă membrii Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen al unităţii de învăţământ, astfel încât aceştia "să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului".

"Ulterior, inculpata a şi efectuat demersuri în acest scop, urmărind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori permisivi, precum şi o comisie care putea fi influenţată în sensul realizării unor fraude în desfăşurarea examenului", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti..

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/fosta-directoare-de-la-liceul-dimitrie-bolintineanu-a-luat-bani-de-la-elevi-si-a-intervenit-sa-fie-o-comisie-care-sa-permita-fraude-la-bac-11067173
11067173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.