Forţele irakiene au lansat o operaţiune pentru recucerirea oraşului Tikrit, ocupat de gruparea SI

Autor: Ioana Bojan Postat la 03 martie 2015 74 afişări

Forţele irakiene, susţinute de miliţiile şiite, au lansat o ofensivă de amploare pentru a recuceri oraşul Tikrit, ocupat de gruparea teroristă Stat Islamic, prima dintr-o serie de campanii menite să elibereze teritorii importante din nordul Irakului cucerite de extremiştii sunniţi, relatează AP.

Tentativele anterioare de recucerire a oraşului simbolic au eşuat, iar la câteva ore după declanşarea operaţiunii de luni, armata a anunţat că încă nu a reuşit să pătrundă în Tikrit.

Redobândirea controlului asupra acestui oraş va ajuta forţele irakiene să asigure o rută majoră de aprovizionare pentru o viitoare operaţiune de recucerire a oraşului Mosul, al doilea ca mărime din Irak, care este controlat de militanţii islamişti din iunie.

Televiziunea de stat Al-Iraqiya a relatat că forţele irakiene atacă din diferite direcţii, susţinute de artilerie şi atacuri aeriene ale avioanelor de vânătoare.

Potrivit sursei citate, militanţii grupării Stat Islamic au fost înlăturaţi din unele zone situate în afara oraşului Tikrit, capitala provinciei Salauhddin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IRAK,
TIKRIT,
SI
/actualitate/fortele-irakiene-au-lansat-o-operatiune-pentru-recucerirea-orasului-tikrit-ocupat-de-gruparea-si-13922786
13922786
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.