Fondurile străine şi-au urcat la 53% participaţia la Fondul Proprietatea

Autor: Stefan Musgociu Postat la 13 februarie 2013 15 afişări

Fondurile de investiţii străine au mai cumpărat aproape 1% din acţiunile Fondului Proprietatea (FP) în luna ianuarie, majorându-şi participaţia la peste 53%. La finele anului trecut, aceşti investitori deţineau 52,2% din capital.

Fondurile de investiţii străine au mai cumpărat aproape 1% din acţiunile Fondului Proprietatea (FP) în luna ianuarie, majorându-şi participaţia la peste 53%. La finele anului trecut, aceşti investitori deţineau 52,2% din capital. Cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea, fondul american de hedging Elliott Associates, a cumpărat în ­ luna ianuarie acţiuni reprezentând 0,59% din capitalul social al FP, pentru care a plătit aproape 49 milioane de lei (11,1 milioane de euro), şi a ajuns să deţină peste 16,6% din titluri. Reintrarea Elliott la cumpărare şi evoluţia pozitivă a bursei de la începutul anului au dus la creşterea preţului acţiunilor Fondului Proprietatea cu aproape 9%, însă pragul psihologic de 0,6 lei/acţiune nu a fost depăşit. În prezent, acţiunile Fondului sunt uşor sub nivelul de 0,6 lei/titlu. Pachetele importante de acţiuni au continuat să fie vândute de acţionarii persoane fizice române, aceştia cedând în total în ianuarie pachete reprezentând cumulat 0,68% din titlurile Fondului Proprietatea.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fondurile-straine-si-au-urcat-la-53-participatia-la-fondul-proprietatea-10559602
10559602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.