Fondul Quantum, controlat de George Soros, a generat câştiguri de 5,5 miliarde dolari în 2013

Postat la 10 februarie 2014 64 afişări

Vehiculul de investiţii Quantum Endowment, controlat de miliardarul George Soros, a înregistrat anul trecut un randament de 22%, sau 5,5 miliarde de dolari, cu active de 28,6 miliarde dolari la finele anului, devenind cel mai de succes fond de hedging al tuturor timpurilor.

Fondul Quantum, controlat de George Soros, a generat câştiguri de 5,5 miliarde dolari în 2013

 Ca valoare, randamentul Quantum a fost cel mai bun din ultimii patru ani, potrivit Financial Times. În 2009, Soros a reuşit un randament de 29%, pariind cu succes pe încheierea crizei financiare globale.

Fondul a înregistrat randamente procentuale mai ridicate, spre exemplu 32% în 2007, are au reprezentat însă câştiguri mai mici ca valoare având în vedere activele mai reduse de atunci.

Câştigurile de anul trecut semnifică stabilizarea fondului Quantum, închis de Soros în 2011 pentru investitorii din afara familiei şi apropiaţilor pentru a evita atenţia autorităţilor de reglementare.

Soros este consilier principal al fondului, operaţiunile de zi cu zi fiind supravegheazte de Scott Bessent, director executiv de investiţii.

Miliardarul şi-a câştigat renumele în 1992, când a declanşat prăbuşirea lirei sterline în "miercurea neagră", câştigând 1 miliard de dolari de pe urma duelului cu Banca Angliei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fondul-quantum-controlat-de-george-soros-a-generat-castiguri-de-5-5-miliarde-dolari-in-2013-12053672
12053672
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.