Fondatorii F64, cel mai mare magazin online de echipamente foto-video din România, au anunţat în glumă că au vândut afacerea unui investitor străin

Autor: Razvan Muresan Postat la 13 decembrie 2013 2235 afişări

Compania F64, cu o cifră de afaceri de 18 milioane de euro şi cu numeroase branduri de renume în portofoliu, va fi preluată de un investitor străin, la 12 ani de la lansare.

Fondatorii F64, cel mai mare magazin online de echipamente foto-video din România, au anunţat în glumă că au vândut afacerea unui investitor străin

F64 a fost înfiinţat în urmă cu 12 ani de către Marian Alecsiu şi Daniela Becheru. Iniţial a fost o afacere mică, între prieteni, începută dintr-o mare pasiune pentru fotografie. Iată povestea afacerii F64, publicată anterior de Business Magazin.

An de an, compania a înregistrat o creştere a vânzărilor, iar în 2013, F64 şi-a extins categoriile de produse, prin smartphone-uri şi tablete.  După mediatizata campanie Black Friday, F64 a înregistrat o creştere în zona echipamentelor foto-video cu specificaţii premium de 70%, comparativ cu anul trecut.

Anul 2013 faţă de 2012 poate fi considerat un an bun pentru zona e-commerce, dar nu şi pentru piaţa foto, având în vedere că aceasta a scăzut cu 15%. Totuşi, în aceste condiţii, business-ul F64 a înregistrat o creştere de 12 procente. Vânzările aparatelor mirorless s-au dublat, iar vânzările aparatelor compacte şi DSLR au crescut cu 8,6 procente. Accesoriile pentru aparatele DSLR au înregistrat şi acestea vânzări mari pentru mid şi high level, cum ar fi: obiective, memorii, filtre şi imprimante foto.

Rezultatele înregistrate de F64 în campania de Black Friday 2013 s-au concretizat în 14.800 de produse comandate, cu peste 75% mai mult decât în 2012 şi venituri de peste 9 milioane de RON. Astfel, deoarece poziţia F64 în contextul actual al pieţei foto-video este una favorabilă, decizia de schimbare a acţionariatului este destul de previzibilă.

F64 Studio, lider pe piaţa echipamentelor foto-video din România, deţine cel mai mare magazin online de profil pe piaţa românească de comerţ electronic. Detalii suplimentare despre tranzacţie vor apărea luni, când F64 va organiza o conferinţă de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
f64,
magazin online,
vanzare,
companie,
afaceri
/actualitate/fondatorii-f64-cel-mai-mare-magazin-online-de-echipamente-foto-video-din-romania-au-anuntat-in-gluma-ca-au-vandut-afacerea-unui-investitor-strain-11766378
11766378
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.