FOCUS: Halloween în Bucureşti: proiecţii de filme horror, concerte şi petreceri "îngrozitoare"

Autor: Departamentul Life Postat la 30 octombrie 2015 110 afişări

Numeroase filme horror, petreceri şi concerte "îngrozitoare", dar şi jocuri şi ateliere dedicate copiilor vor avea loc în acest sfârşit de săptămână, în cinematografele, cluburile, mall-urile şi în unele muzee din Bucureşti, cu ocazia Halloween-ului, o sărbătoare importată din cultura occidentală.

Cine Grand sărbătoreşte Halloween-ul, vineri şi sâmbătă, printr-un maraton al filmelor de groază, care include "Darul/ The Gift", de Joel Edgerton, "Viziuni/ Visions", de Kevin Greutert, şi "Sinister 2", de Ciarán Foy. Pachetul special pregătit pentru a sărbători Halloween are preţul de 36 de lei şi include toate cele trei proiecţii, cinci ore de film, care încep de la ora 20.15.

Un spectacol terifiant, sesiuni foto, jocuri şi ateliere de confecţionat costume pentru copii au loc la Bucureşti Mall, sâmbătă şi duminică. În ambele seri, între orele 18.00 şi 21.00, Mysterious Photo Corner este special amenajat pentru vizitatori. Duminică, între 11.00 şi 14.00, la Clubul Copiilor va avea loc o ediţie specială de Halloween - Ghosts & Kids. Copiii sunt aşteptaţi în costume de Halloween la ateliere tematice, unde vor confecţiona recuzită din materiale textile şi decoraţiuni cu lilieci, iar cea mai frumoasă ţinută va fi premiată. Programul cuprinde şi jocuri tematice, dansuri, karaoke, lecţii de magie şi multe alte surprize.

Cu ocazia Halloween-ului, Plaza România pregăteşte un maraton de filme horror pentru adulţi, dar şi ateliere de creaţie, paradă de modă cu costume de groază şi spectacole de teatru pentru copii.

Vineri, de la ora 23.30, debutează cea de-a cincea ediţie a Halloween Movie Marathon, găzduită de cinematograful Movieplex. Vor rula patru filme horror a căror premieră a avut loc în 2015 - "Poltergeist", de Gil Kenan, "Insidious: Capitolul 3", de Leigh Whannell, "Viziuni/ Visions", de Kevin Greutert, şi "Crimson Peak", de Guillermo del Toro.

La Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", copiii cu vârste între 8 şi 14 ani vor putea participa la ateliere de sculptat dovleci, vineri şi sâmbătă, de la ora 17.30. La finalul atelierelor, aceştia vor fi recompensaţi cu şedinţe gratuite de pictură pe faţă. În plus, copiii vor primi o trusă de sculptat, propriul dovleacul modelat şi o diploma de participare. Costul pentru participarea la un atelier este de 70 lei, iar înscrierile se pot face în limita a 15 locuri, la numărul de telefon 021.305.60.31 şi prin e-mail, info@antipa.ro.

Un carnaval al măştilor va fi organizat vineri, de la ora 21.30, în Sala de marmură de la Casa Presei. La Halloween Masquerade Ball, unde costumarea nu este obligatorie, vor avea loc reprezentaţii ale unor DJ-i, de operă, disco, jazz şi de dans. Biletul costă 50 de lei.

De asemenea, sâmbătă seară, Clubul B52 propune petrecerea "anti-Halloween" cu participare gratuită "Nu mi-e frică de Bau Bau", iar gazda serii va fi DJ Gabi, chitarist al formaţiilor E.M.I.L. şi Nişte Băieţi.

De cealaltă parte, formaţiile Negative Core Project, Breathelast, Diamonds Are Forever şi Chaos Cult vor concerta, tot sâmbătă seară, în Club Fabrica, la Halloween Party. Biletul de intrare costă 20 de lei.

Totodată, La The Ark, sâmbătă, are loc Hallobear, pe scenă urcând DJ-i Scarlett Etienne, Golan, Rosario Internullo, The Model, OK Corral, Dobrikan şi MoonSound, iar preţul unui bilet pentru acest eveniment este de 25 de lei, cumpărat în avans, şi 30 de lei, la intrare.

Halele Carol găzduiesc Techno HALLoween, cu Julian Jeweil, Joran van Pol, Rob Hes, Mirror States şi Cosmin Horaţiu, participarea persoanelor cu vârste sub 18 ani fiind interzisă, iar preţul unui bilet este de 25 de lei, în avans, şi 30 de lei, la intrarea în spaţiu.

Halloween (o abreviere pentru "All Hallows' Evening") este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Halloween-ul se celebrează în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie.

Fiind una dintre cele mai vechi sărbători din lume, Halloween-ul este sărbătorit în foarte multe ţări, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico şi Regatul Unit, iar, ocazional, în unele părţi ale Australiei şi Noua Zeelandă.

Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptaţi, luminaţi cu ajutorul unor felinare, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor şi ca lanterne, dar şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază. Copiii costumaţi astfel colindă din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri.

Costumarea şi colindatul reprezenta o practică de Halloween în Scoţia, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Tradiţia a pătruns şi în Statele Unite, la începutul secolului al XX-lea, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor. Primele costume de Halloween produse în masă au apărut în magazinele americane în anii 1930.

Cele mai populare dulciuri pregătite pentru această sărbătoare sunt merele glazurate, acesta fiind un obicei tradiţional din Marea Britanie şi Irlanda.

Printre alte mâncăruri asociate sărbătorii de Halloween se numără "barmbrack", o prăjitură uşoară cu fructe, în care se introduce un inel sau o monedă (obicei din Irlanda), caramele (Marea Britanie), bomboane în formă de cranii, plăcintă de dovleac, pâine de dovleac etc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HALLOWEEN,
PETRECERI,
BUCUREŞTI
/actualitate/focus-halloween-in-bucuresti-proiectii-de-filme-horror-concerte-si-petreceri-ingrozitoare-14868429
14868429
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.