FMI: Zona euro are nevoie rapid de o uniune bancară, ca soluţie de supravieţuire

Postat la 19 iulie 2012 10 afişări

Criza continuă să ameninţe supravieţuirea zonei euro, în pofida progreselor realizate la ultimul summit european, potrivit FMI, care pledează pentru realizarea rapidă a uniunii bancare şi cere Băncii Centrale Europene (BCE) să acţioneze.

"În pofida deciziilor politice majore, pieţele financiare continuă să fie supuse unor tensiuni puternice în anumite părţi ale zonei euro, ceea ce pune sub semnul întrebării însăşi existenţa uniunii monetare", a avertizat FMI în raportul anual referitor la zona euro. În raport se arată că "legăturile negative între finanţele statelor, bănci şi economie sunt mai puternice ca niciodată". FMI consideră că pentru remedierea situaţiei este prioritară realizarea uniunii bancare la nivelul zonei euro, cu o supraveghere comună care să fie încredinţată BCE, garantarea comună a depozitelor şi o autoritate însărcinată cu administrarea băncilor problemă.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
zona euro,
supravietuire,
bce
/actualitate/fmi-zona-euro-are-nevoie-rapid-de-o-uniune-bancara-ca-solutie-de-supravietuire-9890316
9890316
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.