FMI ne dă verde pentru "determinare" şi cheltuieli mici, sperând că vom accelera reformele

Postat la 08 noiembrie 2011 5 afişări

Misiunea FMI şi CE mai bifează cu verde o evaluare a programului cu România, chiar dacă reformele rămân în urmă, mizând pe disciplina în reducerea aparatului bugetar, acţiune de altfel lăudabil, dar insuficientă, şi determinarea declarativă a guvernanţilor de a duce la bun sfârşit angajamentele.

Încă de la începutul conferinţei de presă de la finalul misiunii de evaluare, şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a anunţat că ţintele fiscale au fost atinse , chiar dacă veniturile nu au urcat aşa cum s-a estimat. El a notat în schimb eforturile Guvernului de a ţine la un nivel redus cheltuielile, în principal prin limitarea personalului angajat în sectorul public. În ceea ce priveşte programul pentru 2012, oficialul FMI a clarificat că misiunea comună a acceptat propunerea părţii române de a bugeta un deficit mai mic decât se estima iniţial, care să permită o eventuală majorare la jumătatea anului în funcţie de evoluţiiile interne şi internaţionale, chiar dacă acest lucru duce la o estimare de creştere economică între 1,8% şi 2,3%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
economie,
reforme,
cheltuieli,
buget
/actualitate/fmi-ne-da-verde-pentru-determinare-si-cheltuieli-mici-sperand-ca-vom-accelera-reformele-8949170
8949170
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.