FMI ia ministerele la puricat. Ce datorii are statul român

Postat la 30 iulie 2010 14 afişări

La nivelul trimestrului al doilea, pierderile Termoelectrica, Elcen şi CNH au însumat aproximativ 91,7 milioane de euro, faţă de ţinta de 184,2 milioane de euro stabilită de FMI, în timp ce arieratele au totalizat 1,88 miliarde de euro, sub ţinta de 1,9 miliarde de euro.

Reprezentanţii FMI, ai CE şi ai Băncii Mondiale şi-au continuat joi întâlnirile tehnice cu oficialii din ministere, printre care şi cei de la Economie, Transporturi, Sănătate şi Finanţe, pentru a vedea dacă Guvernul de la Bucureşti şi-a făcut temele pentru a cincea evaluare a acordului stand-by. În timp ce situaţia arieratelor rămâne o problemă pentru stat, care va cere FMI o nouă derogare de la obligaţia privind reducerea arieratelor, cifrele sunt în grafic la companiile din subordinea Ministerului Economiei, monitorizate de Fond, spune Adriean Videanu, ministrul Economiei. "În urma analizei am constatat, la 30 iunie, că la toate cele trei societăţi comerciale monitorizate, Termoelectrica, Elcen şi CNH, au fost realizate ţintele de reducere a pierderilor şi arieratelor", a precizat ministrul.

Citiţi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
datorii,
stat,
pierderi,
arierate
/actualitate/fmi-ia-ministerele-la-puricat-ce-datorii-are-statul-roman-6745129
6745129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.