FMI: Economia mondială va avea nevoie de cel puţin 10 ani pentru a ieşi din criza începută în 2008

Postat la 03 octombrie 2012 8 afişări

Economia mondială va avea nevoie de cel puţin 10 ani pentru a ieşi din criza financiară declanşată în 2008, a declarat, într-un interviu, economistul-şef al FMI, Olivier Blanchard.

Germania va trebui să accepte o inflaţie mai ridicată, o întărire a puterii reale de cumpărare a populaţiei, ca parte a soluţiei la problema Europei, a spus Blanchard în interviul publicat miercuri în cotidianul ungar Portfolio. Chiar dacă atenţia este concentrată asupra Europei, Statele Unite au, de asemenea, probleme fiscale pe care trebuie să le rezolve, a adăugat el. "Nu este încă un deceniu pierdut. Dar cu siguranţă de la începutul crizei va dura cel puţin un deceniu pentru ca economia să ajungă într-o situaţie acceptabilă. Japonia se confruntă cu o ajustare fiscală dificilă, a cărei rezolvare va dura decenii. China a reuşit, probabil, să oprească o creştere nesustenabilă a activelor şi are un avans economic mai lent, dar nu ne aşteptăm la o aterizare dură", a spus Blanchard. Ajustarea din zona euro necesită un declin al preţurilor în sudul uniunii monetare şi majorarea acestora în statele din centru şi nord.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
fmi,
criza
/actualitate/fmi-economia-mondiala-va-avea-nevoie-de-cel-putin-10-ani-pentru-a-iesi-din-criza-inceputa-in-2008-10155423
10155423
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.