FMI cere Guvernului reducerea concediului maternal la un an, cu 600-1.000 lei

Postat la 02 decembrie 2010 10 afişări

Fondul Monetar International (FMI) a solicitat Guvernului ca durata concediului maternal sa fie redusa la un an, iar indemnizatia lunara sa fie cuprinsa intre 600 si 1.000 lei, au declarat surse politice, la finalul reuniunii de joi a liderilor Coalitiei.

"Exista o practica a FMI de a adresa ministerelor si alte solicitari decat cele incluse in scrisoarea de intentie, iar una dintre aceste cereri este reducerea duratei concediului maternal", sustin sursele citate.Scrisoarea suplimentara de intentie convenita de Guvern cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie, aflata in posesia MEDIAFAX, prevede angajamentul Guvernului de a "rationaliza" indemnizatia de crestere a copilului in raport cu media Uniunii Europene, fara sa includa si cifre concrete."Vom rationaliza actuala politica a indemnizatiilor de crestere a copilului, pentru a o alinia mai mult mediei UE", se arata in scrisoare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMI,
guvern,
maternal
/actualitate/fmi-cere-guvernului-reducerea-concediului-maternal-la-un-an-cu-600-1-000-lei-7772294
7772294
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.