FMI avertizează: Din cauza corupţiei guvernele lumii pierd peste 1.000 miliarde dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 aprilie 2019 68 afişări

FMI avertizează: Din cauza corupţiei guvernele lumii pierd peste 1.000 miliarde dolari

În cazul în care corupţia ar fi învinsă, acest parcurs ar avea rezultate extrem de benefice pentru guvernele din toată lumea, potrivit unei noi analize realizate de Fondul Monetar International (FMI), citată de CNBC.

În cadrul unui capitol publicat astăzi, ca parte din raportul Monitor Fiscal publicat pe luna aprilie 2019 de FMI, cercetătorii au descoperit că reducerea corupţiei în toată lumea ar genera venituri fiscale de peste 1.000 miliarde dolari în toată lumea, adică aproape 1,25% din PIB-ul global.

„Câştigurile ar fi masive dacă luăm în considerare că o corupţie mai scăzută ar crea premisele pentru o creştere economică mai puternică, maximizând astfel veniturile viitoare”, se arată în raport.

Printre economiile avansate, ţările cu cele mai scăzut nivel de corupţie au colectat cu aproape 5% mai mult la PIB din taxe faţă de ţările cu cel mai înalt nivel de corupţie, potrivit FMI.

Pentru o ţară de dimensiunea Marii Britanii, de exemplu, PIB-ul ar putea fi sporit cu câteva sute de milioane de lire sterline pe an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coruptie,
fmi,
guvern,
miliarde,
avertizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.