FMI a înrăutăţit prognoza de creştere economică pentru toate marile economii ale lumii

Postat la 21 septembrie 2011 11 afişări

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit negativ prognoza de creştere economică referitoare la acest an pentru toate marile economii ale lumii şi se aşteaptă la un avans de 4% la nivel mondial, cu 0,3 puncte procentuale mai mic decât estimările precedente.

Pentru anul următor, fondul a modificat prognoza pentru expansiunea economiei globale de la 4,5% în iunie la 4%, se arată în raportul Perspectiva Economiei Globale. În privinţa României, FMI a menţinut estimările de creştere la 1,5% pentru acest an şi 3,5% pentru anul umător. La încheierea misiunii FMI la Bucureşti de la sfârşitul lunii iunie, instituţia financiară a anunţat 1,5% pentru acest an şi 3,5-4% pentru anul următor. Fondul anticipează un avans mediu anual al preţurilor de consum în România de 6,4% în acest an şi 4,3% anul următor, respectiv o majorare foarte uşoară a deficitului de cont curent de la 4,5% în acest an la 4,6% în 2012. Şomajul este estimat la 5% pentru anul în curs, faţă de 7,6% în 2010, respectiv la 4,8% anul următor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
prognoza,
crestere economica,
date
/actualitate/fmi-a-inrautatit-prognoza-de-crestere-economica-pentru-toate-marile-economii-ale-lumii-8778533
8778533
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.