FMI a aprobat a treia evaluare a acordului şi pune la dispoziţia României încă 480 milioane de euro

Postat la 20 decembrie 2011 12 afişări

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat luni a treia evaluare a acordului de tip preventiv şi va pune la dispoziţia României o nouă tranşă, a patra, în valoare de circa 480 de milioane de euro.

La precedenta evaluare a acordului, FMI a decis ca România să poată trage o tranşă cu o valoare identică (480 milioane euro), până în prezent fondurile puse la dispoziţia autorităţilor române, în caz de urgenţă, însumând circa 1,5 miliarde euro. În ultima scrisoare de intenţie către FMI, obţinută de MEDIAFAX, Guvernul a convenit ca lista companiilor ale căror pierderi trebuie incluse anul viitor în deficitul bugetar să fie din nou substanţial extinsă, de la 10 la 27 de societăţi, după ce iniţial a fost restrânsă în proporţie similară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
fmi,
evaluare,
acord,
imprumut
/actualitate/fmi-a-aprobat-a-treia-evaluare-a-acordului-si-pune-la-dispozitia-romaniei-inca-480-milioane-de-euro-9075922
9075922
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.