Fitch: După alegeri, deciziile vor fi luate mai uşor. În schimb, noul guvern ar putea lua decizii majore fără o consultare largă

Postat la 10 decembrie 2012 11 afişări

Rezultatul alegerilor ar putea conduce la un proces mai eficient de luare a deciziilor, dar şi la o oarecare rezistenţă faţă de reformele structurale şi privatizări, precum şi la situaţia în care Guvernul să ia hotărâri importante fără o consultare largă, afirmă Matteo Napolitano, analist Fitch.

Majoritatea solidă în Parlament a unui nou guvern ar putea avea şi efectul advers ca executivul să se simtă îndreptăţit să ia decizii importante fără o consultare mai largă.

"Principalul avantaj este că procesul de luare a deciziilor ar trebui să fie mai eficient, însă pe de altă parte, un guvern cu o majoritate amplă (de două treimi) ar putea considera că are libertatea de a lua decizii cu impact major fără o consultare largă", a declarat Napolitano pentru MEDIAFAX.

Noul guvern se va concentra probabil pe reforme structurale, care vor avea un rol central într-un alt acord cu FMI, afirmă analistul agenţiei de evaluare financiară Fitch.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
Fitch,
alegeri
/actualitate/fitch-dupa-alegeri-deciziile-vor-fi-luate-mai-usor-in-schimb-noul-guvern-ar-putea-lua-decizii-majore-fara-o-consultare-larga-10382667
10382667
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.